Lepoglavska čipka predstavljena na 1.izložbi čipke u Ozlju

Lepoglavska čipka predstavljena na 1.izložbi čipke Ozalj 2015

Od 02. do 03. svibnja 2015. održana je 1.izložba čipke Ozalj 2015 na kojem su Lepoglavu predstavljali Udruga Ekomuzej Lepoglava i Zadruga lepoglavske čipke. Organizatori manifestacije su KUD „Ključ“ iz Trga kraj Ozlja, Grad Ozalj i Zavičajni muzej Ozalj, dok je predstavljanje Lepoglave održano u organizaciji Ekomuzeja Lepoglava u sklopu programa kulturne suradnje koje provodi Ekomuzej. Tijekom dvodnevne  manifestacije, pred većim brojem posjetitelja promovirana je nematerijalna kulturna baština Lepoglave koja je od 2009. na UNESCO-voj listi. Ovaj nastup je ujedno i nastavak dugogodišnje suradnje s KUD-om „Ključ“ koji redovito sudjeluje na Festivalu u Lepoglavi.

Uz Lepoglavu na izložbi su se predstavili i Sikirevački motivi, Svetomarska čipka, Benediktinski samostan Svete Margerite, Hvarska čipka i domaćin Trška čipka KUD-a Ključ.

Ovo predstavljanje je iskorišteno i kako bi se najavio i promovirao 19.međunarodni festival čipke u Lepoglavi kao i cjelokupna turistička ponuda Lepoglave, a koju je promovirala TZ Lepoglava.

Nalazite se ovdje: Vijesti Lepoglavska čipka predstavljena na 1.izložbi čipke u Ozlju